Suomalaiset voittotaistoon snowcrossin MM-kilpailuun Rovaniemelle

Suomalaiset voittotaistoon snowcrossin MM-kilpailuun Rovaniemelle

Moottorikelkkailun snowcrossin maailmanmestaruuskilpailu järjestetään Rovaniemellä tällä viikolla. Suomalaisodotukset ovat aina kirkkaimmassa mitalissa saakka maailman huippujen joukossa. Samassa yhteydessä taistellaan myös Euroopan mestaruudesta sekä naisten maailman cup -menestyksestä.

Snowcrossin kansainvälinen arvokilpailu käynnistyy perjantaina harjoituksilla ja karsinnalla. Varsinainen kilpailupäivä on lauantai, jolloin niin maailmanmestaruus, Euroopan mestaruus kuin naisten maailman cup ratkaistaan luokkakohtaisesti kahden kilpaerän yhteistulosten perusteella.

– Kisasta tulee todella kovatasoinen ja mikä hienointa, meillä on heittää suomalaiskuskeja MM-voittotaisteluun ja mitalikamppailuun. Myös EM-luokka on kova, ja mukana on sen verran paljon kuskeja, että heitä pitää karsia finaaliin. Suomalaisodotukset ovat EM:ssäkin kultamitalissa. Naisissa on hieman osallistujapulaa, koska norjalaisia puuttuu lähtölistalta. Luokka on silti mielenkiintoinen, koska nyt uusilla nimillä on mahdollisuus nousta esiin. Myös naisissa suomalaisilla on mahdollisuudet mitaleille, kilpailunjohtaja Tomi Ahmasalo ennakoi.

Plusasteet ja vesisateet ovat ehtineet sulattaa Rovaniemen Mäntyvaaran rata-alueen lumimassoja parin viime viikon aikana, mutta kilpailunjärjestäjät ovat kuljettaneet alueelle uutta lunta niin paljon, että odotuksissa on huikea kilpailu.

– Keli lupaa hyvää loppuviikolle ja saamme rakennettua sellaisen radan kuin haluammekin. Yöpakkaset tekevät terää radalle, josta on tulossa näyttävä ja vauhdikas.

Koronaviruspandemia aiheutti MM-kilpailun peruuntumisen viime vuonna Rovaniemellä, mutta tällä kertaa kilpailu voidaan järjestää, ilman yleisöä. Kilpailupaikan piti alun perin olla Ounasvaara, mutta se vaihtui Mäntyvaaran motocrossrata-alueeksi.

– On meille kisajärjestäjille sekä snowcrossille yleisestikin äärimmäisen tärkeää, että kisa saadaan nyt järjestettyä. Koronaviruspandemian takia kaksi viimeistä talvea ovat olleet vaikeita Suomessa ja Ruotsissa. Nyt kaikilla on hirveä halu saada arvokisa järjestettyä.

Vaikka katsojat eivät pääse kilpailupaikalle, voi tapahtumia seurata suorana lähetyksenä snowcrossin SM-sarjan videotuotannosta vastaavan MJP-Eventsin YouTube-kanavalla:
www.youtube.com/mjpevents
Suora linkki:
www.youtube.com/watch?v=PEl5p8O_SMs

Kilpaileminen käynnistyy lauantaina kello 11:30 järjestettävien avajaisseremonioiden jälkeen. Kilpaa ajetaan järjestyksessä EM-luokka, naisten maailman cup ja MM-luokka. Välilähtöinä kilpailussa nähdään kansalliset junioriluokat Mini Junior ja Micro Junior.

Rovaniemen MM-kilpailun isäntänä toimii Lapin Moottorikelkkailijat ry.