Pihlaja murskaavan ylivoimainen SM-snowcrossissa Kokkolassa

Aki Pihlaja jatkoi voittokulkuaan Kokkolan lauantaissa. Kuva: Teemu Kukkonen.

Moottorikelkkailun snowcrossin kolmas SM-osakilpailu ajettiin Kokkolan keskustassa lauantaina. Pääluokka Pron voiton otti aiempien osakilpailujen tapaan Lapin Moottorikelkkailijoiden Aki Pihlaja. Pro Lite -luokassa nähtiin uusi voittaja, kun Sonkajärven Moottorikelkkailijoiden Joni Komulainen nappasi ensimmäisen ykköstilansa.

Aki Pihlaja hallitsi Pro-luokan SM-osakilpailun finaalierää lähes startista maaliin saakka ja otti voiton täysin ylivoimaisesti. Toiseksi sijoittunut Ylä-Lapin Moottorikelkkailijoiden Aki Pesonen jäi lähes kierroksen ja kolmospaikan Polar Cross Moottorikerhon Aleksi Juntunen yli kierroksen Pihlajalle.

– Sain hyvän lähdön ja kuittasin ykkössijan itselleni nopeasti. Pikkuisen aikaa tuli ”varjo” perässä, hypyissä näkyi, mutta sitten muut jäivät. Ajoin täysillä enkä oikeastaan höllännyt erän aikana lainkaan. Oli hyvää ajoa enkä väsähtänyt. Ohituksia sai tehdä, ja oli mukava ajaa, Pihlaja kuvaili iloisena.

– Lähden samoilla eväillä sunnuntaihin. Tämmöinen kilvanajo on parasta treeniä, kun omissa treeneissä ei pysty puristamaan yhtä kovaa. Sunnuntaina painetaan taas täysillä ja nautitaan päivästä. Toivottavasti aurinko paistaa ja muillakin on mukavaa.

Pro Lite -luokan kolmen kärjen Kokkolan lauantaissa muodostivat Sonkajärven Moottorikelkkailijoiden Joni Komulainen, Polar Cross Moottorikerhon Joona Karjalainen ja Pohjois-Karjalan Moottorikerhon Ville-Veikko Leppänen.

Suora lähetys Ruudussa, ISTV:ssä ja YouTubessa

SM-kauden neljäs osakilpailu järjestetään Kokkolan tapahtumapuistossa sunnuntaina. Kilpaileminen käynnistyy kello 11:00. Kilpailualueella ei ole kokoontumisrajoituksia. Pääsyliput maksavat 20 euroa, alle 12-vuotiaat vanhemman seurassa veloituksetta.

Sunnuntain kilpailua on mahdollista seurata suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa, ISTV:ssä ja MJP-Eventsin YouTube-kanavalla:
https://youtu.be/CTPZyKPVJQU

Tulokset
SML SM-snowcross, 3. osakilpailu, Kokkola, lauantai 5.3.2022

Pro, finaalierä:
1) Aki Pihlaja LaMK Lynx 10.12,334
2) Aki Pesonen YLM Lynx +23,141 jäljessä
3) Aleksi Juntunen PCMK Ski-Doo +1 kierros
4) Jarno Hietalahti EtMK Ski-Doo +1kier.
5) Joona Marin SiiVe Lynx +1kier.

Pro Lite, finaalierä:
1) Joni Komulainen SoMoKe Arctic Cat 8.27,226
2) Joona Karjalainen PCMK Lynx +5,460
3) Ville-Veikko Leppänen P-KMK Lynx +11,823
4) Juuso Ylipahkala RoMK Lynx +12,404
5) Oliver Jaakola LaMK Lynx +14,142

Kaikki tulokset:
https://speedhive.mylaps.com/Events/1953496