Keskiahon voittokulku jatkui SM-snowcrossissa

Pro podium vasemmalta, 1. Joonas Keskiaho, 2. Miika Lammi, 3: Mikko Osmo. Kuva, SM-Snowcross / Teemu Kukkonnen

Keskiahon voittokulku jatkui SM-snowcrossissa

Lapin Moottorikelkkailijoiden Joonas Keskiaho ajoi neljännen voittonsa moottorikelkkojen Pro-luokan finaalierissä, kun SM-kauden neljäs osakilpailu järjestettiin myrskytuulten sävyttämän yön jäljiltä Kokkolassa sunnuntaina. Pro Lite -luokassa tahtipuikkoa piteli käsissään Polar Cross Moottorikerhon Aleksi Juntunen.

Kokkolassa ajettiin lauantaina SM-osakilpailu vesisateen säestämänä ja plusasteiden pehmentämällä radalla. Sunnuntain vastaisena yönä Keski-Pohjanmaata koetteli puolestaan myrskytuuli säestettynä lumisateella, minkä seurauksena kilpailujärjestäjät Polar Cross Moottorikerho ja Kokkolan Moottorikelkkailijat joutuivat tekemään hurjasti töitä päivän läpiviemiseksi. Kun kuljettajien yöllä tuulen riepottamana olleet varikkoteltat oli saatu siivottua, rata valmistettua ajettavaan kuntoon ja tuulikin laantunut, päästiin Kokkolassa nauttimaan sunnuntaista auringonpaisteessa.

Pro-luokassa Lapin Moottorikelkkailijoiden Joonas Keskiajo otti jo neljännen perättäisen voittonsa kauden neljännessä finaalierässä. Hallitseva Pro Lite -luokan Suomen mestari, Polar Cross Moottorikerhon Miika Lammi kuittaisi kauden parhaansa ollen toinen. Kolmanneksi ehätti Kauhajoen Moottorikelkkailijoiden Mikko Osmo.

– Aamulla näytti pahalta kilpailun suhteen, mutta onneksi tuuli tyyntyi ja aurinko alkoi paistaa. Sivuttaistuuli on ajaessa pahin, koska se nappaa varsinkin isoissa hypyissä kiinni. Järjestäjät olivat huomioineet asian ja muokanneet hyppyreistä vähemmän heittäviä. Loppupäivästä hyppyjen lähtöjä muutettiin puolestaan siten, että saatiin kunnolla ilmaakin alle, Keskiaho kiitteli.

Keskiaho oli tyytyväinen kelkkansa säätöihin ja osasi antaa arvoa myös omalle suoritukselleen niin sunnuntain kuin lauantainkin osalta. Lauantaihin mahtui pluskeliä ja vesisateitakin, ja viikonlopun kumpanakin päivänä kilpailtiin sohjoisessa lumessa. Sunnuntaina rata oli kulunut lauantaita haastavammaksi, raskaammaksi ja pattisemmaksi.

– Lähtöni onnistuivat hyvin sunnuntaina. Finaalissakin otin startin nimiini, mutta ajauduin yhdessä mutkassa hieman pitkäksi, minkä takia Lammi ohitti minut. Pääsin kuitenkin takaisin kärkeen jo ensimmäisellä kierroksella.

Pro-luokan neljäs oli lauantaina toiseksi ajanut Kemijärven Moottorikerhon Topi Posti ja viides hänen seuratoverinsa Pieti Puhakka.

Pro Lite -luokassa ajettiin kolmas SM-osakilpailu, jonka finaalierän voiton vei Polar Cross Moottorikerhon Aleksi Juntunen. Kuopion Moottorikerhon Oskari Laamanen oli toinen ja lauantaina uransa ensimmäisen SM-finaalivoiton ottanut Ylä-Lapin Moottorikelkkailijoiden Aki Pesonen kolmas. Oulun Seudun Moottorikelkkailijoiden Mikko Väätäjä ajoi neljänneksi ja Sonkajärven Moottorikelkkailijoiden Joni Komulainen viidenneksi.

SM-kausi jatkuu Paljakassa 17.-18. huhtikuuta. Jo ensi perjantaina ja lauantaina kilpaillaan puolestaan stadionsnowcrossin Suomen mestaruudesta Oulussa. MM- ja EM-kilpailu on vuorossa Rovaniemellä 9.-10. huhtikuuta.

Kylmälä, Nikula ja Korhonen voittoihin

Kokkolassa sunnuntaina ajetun naisten toisen SM-osakilpailun finaalierän voitti avauksen tapaan Lapin Moottorikelkkailijoiden Taru Kylmälä. Toinen oli Kauhajoen Moottorikelkkailijoiden Noora Nummijoki ja kolmas Oulun Seudun Moottorikelkkailijoiden Minna Hiivala.

14-16-vuotiaiden Junior 14-16 -luokan toisen SM-osakilpailun finaalierän ykköseksi ajoi Ruotsin kilpailulisenssin omaava Oscar Nikula. Kakkossijan vei Lapin Moottorikelkkailijoiden Oliver Jaakola, joka voitti kauden avauksen finaalin. Kolmas oli Etelä-Pohjanmaan Moottorikelkkailijoiden Eetu Kari.

Sport-luokan toisen Suomen Cup -osakilpailun finaalin kärkikolmikon muodostivat Siilinjärven Vesan Matias Korhonen, Kuusamon Moottorikelkkailijoiden Tero Tornberg ja Etelä-Pohjanmaan Moottorikelkkailijoiden Marko Ylä-Pöntinen.

SML SM-Snowcrossin osakilpailujen live-streamit ovat katsottavissa YouTubessa:
www.youtube.com/mjpevents

Tulokset
SML SM-Snowcross, SM-osakilpailuviikonloppu 2/4, Kokkola, su 21.3.2021
Polar Cross Moottorikerho ry, Kokkolan Moottorikelkkailijat ry.

Pro
1. Joonas Keskiaho, LaMK, Lynx, 14:02.587
2. Miika Lammi, PCMK, Lynx, +18.974
3. Mikko Osmo, KauhMK, Lynx, +23.021
4. Topi Posti, KeMot, Ski-Doo, +27.386
5. Pieti Puhakka, KeMot, Ski-Doo, +32.649

Pro Lite
1. Aleksi Juntunen, PCMK, Lynx, 12:26.503
2. Oskari Laamanen, KMK, Arctic Cat, +13.803
3. Aki Pesonen, YLM, Polaris, +22.343
4. Mikko Väätäjä, OSMK, Lynx, +27.559
5. Joni Komulainen, SoMoKe, Arctic Cat, +36.608

Naiset
1. Taru Kylmälä, LaMK, Lynz, 10:50.455
2. Noora Nummijoki, KauhMK, Lynx, +32.684
3. Minna Hiivala, OSMK, Lynx. +48.580
4. Laura Niemi, PCMK, Ski-Doo, +1 kierros
5. Stiina Marjomaa, LaMK, Ski-Doo, +2kier.

Junior 14-16
1. Oscar Nikula, SWE, Ski-Doo, 9:55.427
2. Oliver Jaakola, LaMK, Lynx, +11.400
3. Eetu Kari, EP-MoKe, Ski-Doo, +19.613
4. Olle Sahlström, SWE, Ski-Doo, +25.629
5. Juuso Ylipahkala, RoMK, Lynx, +38.480

Kaikki tulokset
https://speedhive.mylaps.com/Events/1842204

SM- ja Suomen Cup -pistetilanteet
https://motti.moottoriliitto.fi/sml/fi/publicRankResults

YouTube live-stream
www.youtube.com/mjpevents